Hver egn sine toner...

Snejbjerg har en vals

Snejbjeg fik en vals i 1987 - Snejbjerg-Valsen.
Ved SG&I's 100 års jubilæum 1987 - op til en stor byfest - udskrev Støtteforeningen for Snejbjerg Skytte-, Gymnastik- og Idrætsforening en konkurrence, og denne vals blev vinder. Sonja Pedersen skrev en tekst og der blev lavet en indspilning af valsen med sang ved Sonja Pedersen i Henning Larsens studie i Grindsted.

Snejbjerg-valsen  


     Tekst af Sonja Pedersen
     Melodi: Johs. Wienberg-Larsen 
Snejbjerg har en masse,
- dog ingen skov og strand,
til gengæld dyrkes der idræt
af mangen kvinde og mand.
Ja, her er der chancer for alle
som gerne vil være adræt,
her bli'r unge og ældre
af sporten aldrig træt.
   Snejbjerg - Snejbjerg - Snejbjerg,
   du er en dejlig by,
   for her er der højt til himlen,
   og lærken synger i sky!

Ingen forurening,
ingen larm og støj,
og ingen store fabrikker
med giftig sod og røg.
Jo, her er dejligt at leve
i Guds frie natur,
her vist ingen kan føle
sig som fugl i bur!
   Snejbjerg - Snejbjerg - Snejbjerg,
   du er en dejlig by,
   for her er der højt til himlen,
   og lærken synger i sky!

Børn og unge har vi masser af i dag,
om dem skal vi kærligt værne,
og glemme tidens jag,
på dem skal vi fremtiden bygge,
ja, dem skal vi godt passe på;
tænk, hvis vor by for evigt
ikke kan bestå!
   Snejbjerg - Snejbjerg - Snejbjerg,
   du er en dejlig by,
   for her er der højt til himlen,
   og lærken synger i sky!
        Tilføjet som vers 4 ved Rosenlund-centrets indvielse
   maj 1998:

Snejbjerg har et center,
vi stolte af det er,
for ældre borgere her,
jo en masse ting der sker.
Og plads er der også til dem,
som ret megen pleje skal ha’,
stedet hvor man sig hygger
og får en dejlig da’.
   Snejbjerg - Snejbjerg - Snejbjerg,
   du er en dejlig by,
   for her er der højt til himlen,
   og lærken synger i sky!


Fra studiet ved Radio Ådalen, Skjern. Jeg har kørt et par programmer på radioen. - Her i radioens arkiv findes en indspilning af Snejbjerg-Valsen sunget af Sonja Pedersen. Den bliver af og til spillet i radioens ønskeprogrammer.

Radio Ådalen, Skjern

 

Visit på Radio Ådalen,
Skjern 

De månedlige musik-programmer jeg har kørt på Radio Ådalen, Skjern, havde titlen "Hammond-toner" samt et program med titlen "Musikrubrikken"- I sidstnævnte udsendelse spillede jeg fortrinsvis ældre musik - bestående af kassetter, 78'ere, EP- og LP-indspilninger som måske ikke høres så ofte, men som jeg føler ikke må glemmes.
Jeg har slået et slag for hammondorglet og dets musik og teknik i udsendelser ved Radio Herning og siden MFR Hedebølgen samt nu ved Radio Ådalen. Enkelte af mine egne kompositioner fik en sjælden gang plads i udsendelserne.
Det var noget af et forsøg, jeg gjorde: Jeg udvalgte en række kendte melodier og spillede dem simpelthen på hammondorglet. For de flestes vedkommende uden akkompagnement af hverken rytmegruppe eller andet. Jeg lod orglet nynne de kendte melodier, og det blev vel modtaget nogle steder, mens det overhovedet ikke sagde andre lyttere noget som helst...

Sangtimen
Også programmet "Sangtimen" fik en plads i programmerne. Her hørtes optagelser fra et privat hjem, familien Najbjerg i Timring, hvor en flok sangglade venner mødtes i et kor, de døbte "Stjernekoret". Organist Ellen Hunstrup  akkompagnerede på klaver og nu afdøde skoleinspektør Arne Nyrup knyttede kommentarer til sangene på optagelsen. Man fulgte årets gang i sang, én udsendelse for hver måned. "Sangtimen" er arkiveret på Radio Ådalen, og bliver formentlig genudsendt på et tidspunkt.
Tidligere var jeg meget aktiv i Lokalradio Herning under Svend Hildebrandts ledelse. Her producerede jeg nogle udsendelser fra lokalområdet, "Ud i sommerlandet" og "Et sted i området" samt et uhøjtideligt snakke- og musikprogram, "Snak om en ting". Også for den senere Radio HHR (og afløseren "Radio Hedebølgen") fik jeg lejlighed til at producere nogle udsendelser.
Det er ganske sjovt, at "Snejbjerg-valsen", indsunget af Sonja Pedersen (som også har skrevet teksten til den) i nogle uger har ligget som nr. 1 på Top-Ti listen ved Radio Ådalen. Det sluttede med, at den havde været med det maksimale antal gange, en melodi kan være med på listen.
Snejbjerg-valsen blev komponeret som et indslag ved SG&Is 100 års jubilæum 1987. Sonja Pedersen hørte den og skrev tekst til melodien, som oprindeligt var komponeret som en march. Jeg fandt dog, at en vals ville blive mere kendt.

Radio Ådalen, Skjern, har et pausesignal, som i grundversionen er inspillet på celeste. Det findes i Radio Ådalens udgave i forskellige versioner, bl.a. i en rytmisk udgave, så der er flere versioner at vælge imellem.
 


Radio Ådalen, Skjern, har sin egen hjemmeside, klik her

Radio Ådalen, Skjern, kan høres på nettet. Hvis du har en nyere computer med Windows 7 eller nyere, skal du klikke på det røde symbol lidt nede på radioens hjemmeside; hvor der står "Klik og hør Netradio". 

Fra tiden med musikprogrammer på Radio Ådalen. (Foto: Anders Larsen)